Шановні колеги, друзі!
Перестало битися серце відомого вченого, організатора науки, вчителя, почесного директора Інституту радіофізики та електроніки ім. О Я. Усикова НАН України, академіка НАН України В.М. Яковенко.

В.М. Яковенко стояв біля витоків становлення Інституту, пройшовши шлях від аспіранта до професора, академіка НАН України. Ставши директором, він усі сили та вміння докладав для збереження інституту з його неоціненним кадровим потенціалом. У його полі зору завжди були питання не лише науково-організаційного плану, а й ті, що стосувалися особистого життя співробітників Інституту. І все він тримав під соїм контролем та намагався допомогти їх вирішенню. Інтелігентність, толерантність, організаторські здібності здобули повагу до Володимира Мефодійовича.

Профспілкова організація Інституту радіофізики та електроніки ім. А Я. Усікова НАН України висловлює співчуття рідним та близьким В.М. Яковенко, всім, хто його знав.

Світла пам’ять про Володимира Мефодійовича назавжди залишиться в серцях як співробітників нашого Інституту, так і тих, хто його знав та спілкувався.
Голова Профспілкового комітету
ІРЕ ім. А Я. Усікова НАН України

О. Лавринович