Програми ім. Фулбрайта в Україні запрошують викладачів, аспірантів, співробітників до участі у фулбрайтівських конкурсах для дослідників Fulbright Research and Development та Fulbright Visiting Scholar Program.

Про стипендіатів Програми ім. Фулбрайта останніх років можна дізнатися зі сторінок фулбрайтівських вісників.

Щорічні конкурси Програми імені Фулбрайта:

FULBRIGHT VISITING SCHOLAR PROGRAM:
Проведення досліджень в університетах США, дослідницьких центрах, бібліотеках, музеях, архівах тощо тривалістю від трьох до дев’яти місяців. У конкурсі можуть брати участь кандидати  та доктори наук; діячі культури й мистецтва, фахівці з бібліотекарства та музейної справи, журналісти та громадські діячі, дослідники без наукового ступеня — з повною вищою освітою (спеціаліст, магістр), досвідом роботи не менше семи років, значними професійними досягненнями, науковим доробком в обраній галузі дослідження (статті, монографії або ж розділи у монографіях) у вітчизняних та/або іноземних (міжнародних) фахових наукових виданнях.
Кінцевий термін подання заявок — 15 жовтня 2021 р.

FULBRIGHT RESEARCH AND DEVELOPMENT PROGRAM (FRDP):
Проведення досліджень в університетах США тривалістю від шести до дев’яти місяців. У конкурсі можуть брати участь особи віком до 40 років з дворічним професійним досвідом: викладачі; аспіранти та дослідники, які ще не мають наукового ступеня; кандидати наук; адміністратори вищих навчальних закладів; співробітники науково-дослідних установ; журналісти; фахівці з бібліотечної, музейної та архівної справи; спеціалісти у сфері управління культурою; працівники громадських організацій.
Кінцевий термін подання заявок — 1 листопада 2021 р.

Офіс Фулбрайта проводитиме у жовтні 2021 року, щовівторка, презентації програми для молодих дослідників FRDP та онлайн-консультації за участі фулбрайтівських випускників: 12, 19, та 26 жовтня.

РЕЄСТРАЦІЯ є обов’язковою<https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdWKIQkzkwxN1_mK3IDW9JE-uOcGv3J9hj_CAUo5A2mkM_Z2A/viewform>.

Запрошення на Zoom – консультацію буде надіслано зареєстрованим учасникам перед початком зустрічі.